Ademsessie

Voor wie is het geschikt?

Een gezond bedrijf begint met gezonde medewerkers. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor de fysieke juiste omgeving, ergonomische stoelen , verhoogde schermen en luchtzuivering systemen worden aangebracht met als doel een zo gezond mogelijke werkomgeving te creëren.

Maar wat nu als je werknemers chronisch te hoog ademen?

Wat echt niet zo raar is. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan 80 % van de bevolking te hoog ademt. Gevolg van een  hoge ademhaling is dat een burn-out of lichamelijke klachten en veel ziek zijn op de loer ligt. Om aan te geven hoe sterk ademhaling en op een scherm kijken verweven zijn is er een term aan gegeven … scherm apneu. Het moment dat er een bericht binnen komt op welk scherm dan ook blijkt dat veel mensen onbewust de adem even inhouden, na het lezen van het bericht volgt vaak een lange uitadem. Tijdens het lezen geef je eigenlijk onbewust het signaal aan je lichaam dat het alert moet zijn. Op zich zou dat geen probleem moeten zijn, was het niet dat we vrijwel de hele dag door een scherm aangetrokken worden.

Wat houden ademsessies in?

Weer vriendjes worden met je ademhaling, de adem voor je laten werken op een liefdevolle manier. Dat kan alleen door eerst kennis te maken met je adem, er mee te leren “spelen” en de kracht ervan te ontdekken. Bewust worden van je adempatronen en het “vastzetten” van de adem en spanning in je lijf.

Verschillende ademtechnieken en bewustzijnsoefeningen helpen je om zelf te leren om te gaan met de aanwezige “druk”.

met als winst:

 • Nieuwe kennis en tools kunnen inzetten 

 • Minder stress , meer ontspanning

 • Inzicht en inspiratie, meer creativiteit

 • Meer focus en energie 

 

Op maat gemaakte trainingen

Op maat gemaakte trainingen, voor grote en kleine groepen van een of meerdere dagen met de mogelijkheid om als dat gewenst over te gaan op 1 op 1 coaching. Met een goed gesprek kan afgestemd worden waar de behoefte ligt en wat past bij jouw bedrijf.

Good to know

 • Waar vind het plaats?

  Op lokatie, in overleg.

 • Hoe lang duurt het?

  Afhankelijk van de opdracht.

 • Wat zijn de kosten?

  In overleg.

Heb je nog vragen?

stuur een mail of bel gerust!